Yoga - Pust - Kvile

OPPSKRIFTER julegodis
Her finn du oppskrifter på mine populære julegodis/julesnacks som eg har servert på mine Adventsyoga! Dette er nokre av mine favoritter innimellom alt anna i jula.
Raw Pepperkakekuler
2 dl usalta cashewnøtter
1,5 dl dadlar (utan stein)
1 ss kokosblomstsukker
2 ss lønnesirup (eller ønska søtning)
2-3 ss smelta kokosolje (avkjøl litt)
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær
1/2 ts malt nellik
et dryss kardemomme
ei klype salt
Kjør nøttene i foodprosessor eller minikuttar/bolle til stavmikser.
Tilsett dadlar (gjerne putt dei nederst om du bruker minikutter) og resten av ingrediensane, unntatt sirup og kokosolje. Bland godt, tilsett så sirup og smelta kokosolje og bland godt, til deigen går saman.
Sett kaldt, gjerne over natta. Rull til passande kuler, fukt hendene med litt vatn.
Står mange dager i kjøleskap (men forsvinn ofte fort, desse er så populære!). Nydelige til en kopp kaffe eller te!
(inspirert av Helene Ragnhild)
⭒
Sjokoladetrøflar
ca 15-20 stk
300 g finhakka mørk sjokolade (du kan også ta halvparten lysare sjokolade)
2 dl kremfløte
1 ts finmalt kaffe (optional)
ei klype godt salt (eg bruker Himalaya)
kakaopulver til å rulle i + kvern gjerne litt maldon i kakaopulveret
Ha fløte, kaffe og salt i ein kjele og varm sakte opp, ta av rett før det koker. Evt sil bort kaffegruten. Finhakk sjokoladen og putt det i ei skål, hell den varme fløten over og rør-rør-rør med slikkepott til alt er oppløst. Sett kaldt, gjerne i fryser til det har stivna. Lag små kuler og rull i kakao, oppbevarast kaldt.
⭒
Heimelaga BOUNTY
ca 15-20 stk
2 dl kokoskrem/kokosmelk
2 ss kokosolje
2 ss lønnesirup
2 ss flytande honning
150 gram kokosmasse
Sett kokosmelka kjølig så den skiller seg og bruk den tjukke delen av kokosmelka/kokoskrem. Smelt kokoskrem i vannbad med kokosolje, tilsett så søtning og rør godt. Bland inn kokosmassen. Smør massen i ei form med bakepapir, sett kjølig i ein halvtime og rut opp i små firkanter eller lag små kuler, frys disse.
Smelt ønska sjokolade (eg bruker Coop Mørk) over vannbad med 1-2 ss kokosolje, vend kokosbitane i sjokoladen, dryss over kokosmasse og sett til avkjøling.
(inspirert av Sanabona)
⭒
Sitron-mandarin-kokoskuler
friske og gode!
150 g rå usalta cashewnøtter
100 revet kokos + ekstra til å rulle i
zest/skall fra 1 sitron og 1 mandarin (gjerne økologisk)
saft fra ca 1 sitron og 1 mandarin
2 ss lønnesirup
1 ss flytande honning
1/2 ts vaniljepulver
1 klype godt salt
Ha nøttene i foodprosessor eller minikutter til stavmikser og kjør nøttene godt. Tilsett resten av ingrediansane, bland godt, rull kuler som du så rullar i kokos, og sett kaldt.
(inspirert av Julies Matblogg)
⭒
Bonus! Oppskrift på min Golden Milk Paste;
varmande, styrkande, nærande og rensande
vinterdrikk finn du HER